Przejdź do treści

Olej z orzechów macadamia

 

 pozyskiwany jest z orzechów drzewa o tej samej nazwie, które niektórzy uważają za najsłodsze ze wszystkich znanych na świecie orzechów. Uprawiane jest w kilku krajach Ameryki Południowej w Afryce oraz na Hawajach.

 

 

 

 

 

Olej macadamia zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe; kwasy tłuszczowe omega 3, 6, 9; lecytynę oraz kwas palmitooleinowy, który jako jeden ze składników ludzkiej skóry jest przez nią znakomicie wchłaniany.

 

 

 

Posiada zdolności regeneracyjne, pielęgnacyjne oraz lecznicze. Nadaje się do pielęgnacji skóry starzejącej się, działa przeciwcellulitowi, leczy niewielkie uszkodzenia skóry oraz

 

podrażnienia słoneczne.

 

 

 

Polecamy stosowanie oleju bezpośrednio na skórę, lub po zmieszaniu z kwasem hialuronowym 1% dostępnym na naszych aukcjach. Najlepiej używać na noc (świecenie skóry).

 

Zmiękcza i wygładza naskórek, jest bezpieczny dla skóry delikatnej i wrażliwej.

 

 

 

 

 

Zastosowanie: do 50% w kosmetykach, może być stosowany bezpośrednio na ciało: olejowanie włosów (np. na pół godziny przed umyciem smarujemy włosy smarujemy włosy ulubiony olejami, najlepiej mieszanką olei o czym myjemy głowe i nakladamy ulubioną odżywkę, najlepsza jest odżywiająca z keratyną, jedwabiem i kolagenem dostępna na innych naszych aukcjach) , odżywianie twarzy np. używanie na noc zamiast kremu lub w polączeniu z kwasem hialuronowym, dostępnym na innej naszej aukcji, idealny produkt do masaży.

 

Koszyk